PRESS POINT

Прес-съобщения 2012:

Можеш да намериш цялата прес-информация, снимки и видео за Беглика Фест на този безценен линк:  http://2012.beglika.org/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81

Контакт за представители на медиите:

0876 555 190

 

Прес-съобщения 2011:

снимки: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.1886657134270.2092355.1476667519

18.08.2011

ИНДИЙСКА ЗВЕЗДА НА ЕТНО ФЮЖЪНА ПРИСТИГА ЗА ОТКРИВАНЕТО НА БЕГЛИКА ФЕСТ

V:shal Kanwar ще направи и уъркшоп за ентусиасти и професионалисти за смесване на етно – музика и съвременен бийт

 Днес с общите усилия на над 50 доброволеца ще бъде издигната сцената, на която след броени дни ще видим Теодосий Спасов Квартет, хамбургската банда и нейния пиратски джаз „Козмо Козловски“, майсторът на суфи-музиката Бурак Малчок, Nasekomix, румънската ска и фънк – банда Popa Sapka,  етно-джаз формациите Зейра и Мерак Стандарт, подгрявани от новата за беглика инициатива – Поезия на открито.

 Изненада, държана до последно в тайна от организаторите се оказа участието на индиеца Вишал Канвар (V:shal Кanwar) – звездата на етно-фюжън смеските и визуален артист, той  работи със звезди като Thievery Corporation и Goldy. Вишал  не само ще пуска в деня на откриването на фестивала, но и ще прдложи работилница за ди джеи и музиканти за смесване на етно-музика със съвременни музикални течения като dub step, drum &bass и др.

Откриването  на четвъртото издание на Беглика фест в местността Батлъбоаз на бреговете на яз. Голям Беглик ще бъде в 18.30 в петък със 11 от 101-та каба-гайди, но работилниците и дневната програма ще бъдат налице през целия ден.

Очакват се над 2000 гости на фестивала, за който бяха взети всички виждани и невиждани мерки за намаляване на екологичния му отпечатък и осмисляне на словосъчетанието „устойчиво събитие“.

Над 50 е вече броят на добровлците, които втора седмица подготвят фестивала. Те събраха и натовариха на камион боклука, оставен от къмпиращи гости на парк Беглика и отстраниха благодарение на силната си мотивация неприятни за обонянието нераглементирани сметища около фестивалната зона. Вероятно акциите по почистването имат ефект, твърдят организаторите, тъй като тази гоина за пръв път оставеният боклук е далеч по-малко, сравнен с прдните. Сред находищата се намират топка за тенис, щипки за пране и зеленясала от времето обувка. Изградени са и 6 нови компостни тоалетни във фестивалната и къмпинг зоните от доброволците, най-младият от които е на 17, а най-опитният – на 68 год. Средната възраст обаче остава около средата на 20-те.

В най-горещата точка от подготвителната фаза, екипът на феста обяви Беглишко видео – предизвикателство за онези от посетителите, които обичат да крадат красиви моменти и да ги слагат в джоба със спомените – всеки ще може да изпрати кратко клипче, което показва какво е перфектно изкарване на Беглика фест и да прати линк към него във VIMEO или YOUTUBE на  beglika.press@gmail.com. Най-добрите ще топлят всички ни след края на фестивала до следващата година от сайта на феста.

Междувременно стана ясно, че пътят Септември – Велинград  е в ремонт. Организаторите препоръчват да използвате пътя  Пазарджик – Пещера – Батак  или Белово – Велинград-Батак и да карате внимателно, ако не използвате Бегликобусите, които тръгват в 9.00 и 18.00 в петък от стадион Васил Левски и в 9.00 в събота, пак оттам.

За контакт:

ПР екип на феста:

Янина Танева 0882 444 190 и 0886886039З а новини от фестивала: https://beglikafest.wordpress.com

За снимки от фестивала моля следете прес-секцията на сайта ни: http://fest.beglika.org/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s