Oткриха нов подвид пингвин на Беглика: „БЕГЛИШКИ ЛУД ПИНГВИН“

Учени от Института за свободно летене и язовирно плаване, откриха неочаквано нов подвид балкански пингвин – Беглишки луд пингвин (на латински, който те -учените свободно говорят –  beglicius pinguinus locus)!

Чудатото пиле получило името си заради необичайния начин, по който прекарва съботите си през август:  с клюн и малко приятелска помощ, с партньорa си приготвят плавателен съд за една нощ  и подритвайки внимателно, но без да го чупят, пренасят в него яйцето си на другия бряг на язовира, за да се излюпи малкото във вълнуваща среда  с добър  – качествен, но не и висок саунд. Това бил начинът на удивителните животни да отгледат поколение с вкус към музиката, природните дадености и алтернативния турзъм!

Впрочем, поощрение от природата и ЛЕТИ НЕЗАВИСИМ има за всички, опитали се да последват светлия пример на новооткритите пилета, които успешно се включат в сезонната им миграция, за да им окажат подкрепа!

Учените още изслседват възможностите за построяване на катамаран за една нощ, но все така и не могат да открият как се справят беглишките пингвини –  явно това ще остане мистерия за науката поне до 20-ти август, когато Лудите Пингвини ще превземат Беглишките брегове за тяхната сезонна миграция…

Тук может да научите повече за този чудат вид:  http://2011.beglika.org/%D0%BB%D1%83%D0%B4-%D0%BF%D0%B8%D0%BD%D0%B3%D0%B2%D0%B8%D0%BD

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s